woensdag 31 januari 2018

40 weken!

En we zijn weer een weekje verder! Afgelopen week was Elisa al weer 9 maanden oud! En daar lees je hier meer over.

Afgelopen week ging eigenlijk bijzonder goed...
Ze at en dronk alsof ze nooit anders deed, liefst natuurlijk het eten met de handen.
En als je niet uitkijkt trekt ze het rietje uit de beker, het deksel eraf en gooit ze de beker zó achterover... dát oefenen we nog wel eens haha!
Slapen ging ook prima! Hehe, dat is wel een opluchting dat ze het nieuwe ritme pakt. Of eigenlijk kan ik beter zeggen dat we een ritme vonden wat bij haar past!
In de ochtend maak ik haar tussen 8 en 8.30 wakker en zet haar na het aankleden direct aan het ontbijt. Met een beetje geluk komt er dan een hele boterham in. Als ze zin heeft eet ze voor haar middagdut dan nog wel fruit en misschien nog wat meer brood. En als ze moe is kan ik haar sinds 3 dagen zó in bed leggen zonder haar in slaap te voeden. Dat een ander dat kon was al bewezen maar nu lukt het mij ook haha!
Als ze nog slaapt maak ik haar om half 3 wakker en dan weer fruit en later nog wat avondeten. Soms tussendoor ook nog een maiswafel.
En om 7 uur 's-avonds beginnen we aan het avondritueel. Dan voed ik haar nog wel in slaap en dan slaapt ze dus al een week lang gewoon de hele avond!
Voeden doe ik nu nog om 6, 10, 15, 19.30 en 22.30 uur. Soms tussen 15 en 19 nog een keer omdat ze even een resetmomentje nodig heeft. En soms wordt ze na 19.30 nog een keer wakker. Als ze dan niet weer in slaap valt voed ik haar nog een keer en leg haar weer weg. Maar ik hoef haar niet meer naar beneden te halen omdat ze ligt te keten of krijsen in bed.

Toch wel fijn dat we nu weer de avond zonder kindjes op de bank kunnen doorbrengen. Eindelijk een ritme gevonden wat werkt en ze zit ook heerlijk in haar vel dan! Ze is trouwens qua ontwikkeling wel met een aantal dingen tegelijk bezig. Ze probeert nog steeds te kruipen maar óók te stappen. En ze begint meer klanken te gebruiken. Dan is er nog het eten wat ze bijzonder interessant vind, meestal moet alles er nog eens uitgehaald en weer erin gestopt worden... En het drinken wat ze nu supergoed doet met een rietje. En ze heeft óók nog eens 2 boventandjes door nu. Dus die zitten ook niet meer dwars. Moeten ze alleen nog even zakken, ik ben benieuwd hoe dát staat!

Nou.. genoeg gepraat weer, zal ik eens wat foto's en filmpjes plaatsen?


Zo zonder tekst en uitleg zijn die toch nog prima te bekijken toch?
Genieten, dat doen we elke dag, daar heb je geen tekst bij nodig!
God is goed voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten