woensdag 22 november 2017

30 weken oud

Weer een mooi rond getal en dus heb ik eens even zitten neuzen in de verhalen over grote broer en zus.
Voor Hannah was ik nu druk in de weer met een kolf om toch maar te proberen de productie van de borstvoeding omhoog te krijgen. Als ik het nu lees krijg ik er weer een beetje een weemoedig gevoel over. Wie weet als we eerder een expert hadden ingeschakeld...? Maar het heeft geen zin om daar nu nog over na te denken. Hannah is inmiddels 9,5 en heeft een gezond gewicht! Dus die kilo's zijn er echt wel aan gekomen ondertussen.
Wat Nathan betreft, hij zat inmiddels volop in de hapjes en prakjes en noem maar op. Ook lag hij elke avond in zijn eigen bedje, maar ik weet nog wat een moeite we daarvoor moesten doen.


Wat Elisa betreft lopen we een beetje achter op het vaste voedsel geven. Maar ze krijgt elke 4 uur een hele voeding en elke 2 uur daar tussen in een halve als ze naar bed gaat. Dus zij krijgt op dit moment meer of vaker de borst dan de andere 2 kregen. Ik probeer haar in elk geval 2 keer vast voedsel aan te bieden en in elk geval met het avondeten mee te laten eten. Vandaag heeft ze ook een broodkorstje op en dat vond ze heerlijk! Spruiten vind ze ook lekker, of ze eten gewoon makkelijk weg dát kan ook...Het poepen gaat iets minder goed, maar dat is begrijpelijk. Ik denk dat we de po maar tevoorschijn moeten gaan halen. Het is net als bij Nathan, lang en vaak proberen maar resultaat ho maar!
Én ook bij haar werkt het systeem van iets er uit als er iets in gaat haha! Dan zit je haar te voeren en dan gaat ze poepen! Tenminste, een poging tot...

Als je goed kijkt zie je dat ze wat uitslag rond haar mond en op haar wangen heeft.
Helaas dus weer spruw... we behandelen ons suf en hopelijk is het snel over!

Ze groeit wel goed, dat merk ik aan de kleren die te krap en te klein worden. Ik moet mezelf inhouden om niet direct te wegen en meten maar ik denk dat we de volgende maat weer tevoorschijn kunnen gaan halen... en deze maat hing net! Dan zit ze straks dus in maat 74. Maar nog even geduld, aanstaande zondag is ze al weer 7 maanden!


Maar voor nu... genieten we nog even van haar. Hoewel dat in de nachten wel lastig is als ze weer eens niet wil slapen. Dan valt ze in slaap en zodra je haar weg legt gaat dat hoofdje omhoog en komt er een blije kreet uit... zucht! Wat hielp was haar toch neer te leggen en dan mijn hand op haar hoofd en tegelijk de speen in haar mond houden. Dan sliep ze na 10 minuten. Maar dat hielp afgelopen nacht niet... Het is ook lastig bepalen wat nu het probleem is, maar ja er zit nu eenmaal geen spreekbuis bij! En het gaat vanzelf weer over.... toch?

Volgende week zien we wel weer!

Prinses Elisa!

1 opmerking:

  1. Volgens mij had je de expert dicht in de buurt, alleen is het soms gewoon zo dat het met expert zijn niets te maken heeft, maar er meerder factoren een rol spelen in het al dan niet voldoende voeding hebben........

    BeantwoordenVerwijderen