woensdag 18 oktober 2017

25 weken oud

Ik ben weer eens in de dagboeken van grote zus en broer gedoken en heb gelezen wat zij beleefden rond deze tijd.
Hannah begon vervroegd met fruit en groentehapjes. Ze was ernstig afgevallen en de kinderarts was het met ons eens dat drinken haar gewoon niet boeide, zelfs als ze te weinig kreeg.
Nathan was een lekker druk mannetje die goed groeide maar we kregen toen wel een kleine dip in de borstvoeding. Heel normaal omdat ze rond deze tijd ook wel toe zijn aan bijvoeding al moet het introduceren wel geleidelijk kunnen gebeuren en niet in sneltreinvaart zoals bij Hannah.
Met Elisa heb ik amper een dip gekend omdat die gewoon vaker zelf vraagt. Ze komt nu voor een normale voeding ongeveer om de 4 uur, maar ik geef haar nog wat als ik ze in bed leg.
Op die manier houden we de productie redelijk goed op pijl.
Hannah had net haar eerste twee tandjes, tegelijk volgens haar boekje.
Nathan had met 3 maanden al de onderste 2 tandjes en met 7 maanden waren ze er ook boven.
Elisa heeft nu onder de eerste en de tweede is ook aan het doorkomen.
Hannah rolde met 22 weken van buik naar rug en omgekeerd. Nathan deed dit met 6 maanden, dus dezelfde leeftijd als Elisa nu heeft. En Elisa ligt gewoon nog rondjes te draaien in de box.
Zo komt ze ook overal en hoeft ze nog niet op haar buik te rollen.
Het vastpakken en loslaten heeft Elisa ook goed onder de knie dus we hoeven haar niet meer te helpen om speeltjes te pakken of los te maken. Ze kan er ook flink mee slaan trouwens...
Als je haar neerzet blijft ze af en toe al een beetje zitten en ook in het bad vind ze zitten heel leuk want dan gaat ze spetteren!

Het liggen in de box vind ze niet lang meer leuk, hoogstens een half uur en dan wil ze meer van de wereld zien. Eerst zetten we haar dan in de kinderwagen maar die is ook niet naar haar zin... dús hebben we de tweede kinderstoel uit de schuur gehaald en daar kan ze nu naar hartelust in zitten kijken en spelen.
En ach over 2 weken gaan we beginnen met de eerste hapjes dus daar hebben we de kinderstoel ook voor nodig.

Maar het genieten doen we dag voor dag, want er is zoveel tegelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten