woensdag 16 augustus 2017

16 weken oud!

Ik schrok er gewoon even van dat het nu al wéér woensdag is!
Hoe snel kan zo'n week gaan he?
Het erge is ook dat ik amper foto's heb gemaakt....


Maar genieten doen we heus wel hoor!
Als je Elisa in de box op het kleed legt begint ze nu meer en meer om zich heen te kijken.
Ze pruttelt wat hier en daar en dat klinkt echt heel aandoenlijk.
Als we de spiegel bij haar in de box leggen kan ze daar ook tijden naar kijken en lachen.

Soms ligt ze gewoon een half uur in de box zonder te mopperen en soms begint het mopperen al als je haar neerlegt. Dan doen we haar gewoon in de wipper in de box, dan kan ze wat meer van ons zien en dan is het ook goed.


Omdat ik zo weinig foto's heb deel ik hierbij nog even een foto van de bloemenmeisjes.
Deze foto is van 7 augustus, de dag dat oom Robert met tante Widhi trouwde.
Ik naaide voor de meiden een rok en jurkje van dezelfde stof. Ik was alleen deze foto op de pc vergeten te zetten.

Dat ik weinig foto's maakte wil niet zeggen dat er niets gebeurd is hoor. We hadden even een regelmonentje en dus wilde Elisa veel drinken. Ook 's-nachts. Inmiddels slaapt ze de nacht weer door tot een uur of half 8 in de ochtend en komt ze overdag niet meer zo vaak. Ik houd eigenlijk niet eens bij hoe vaak... en weet ook niet hoe laat... maar ze drinkt en ze gaat voldaan slapen dát is het belangrijkste.

Ik had vanwege dat regelmomentje wat voeding uit de vriezer gehaald omdat ik ook graag naar de kerk wilde. Dit bleek niet nodig want madam sliep gewoon lekker totdat ik thuis was. Maar we hebben haar uiteraard wel de voeding gegeven met de fles. Daar lag ze heerlijk content mee bij Papa in de armen... ondertussen de baard aaiend...

Als wij naar bed gaan krijgt Elisa nog een laatste voeding en normaal legde ik haar dan slapend in haar eigen bedje. Dat vind madam nu even niet goed, ze wil door blijven sabbelen. Maar dat doet me eigenlijk gewoon zeer... dus heb ik de speen er maar weer bij gepakt. Zodra ze in slaap sukkelt stop ik de speen erin en houd haar zo tegen mijn borst aan. Dan ruikt ze die laatste maar sabbelt ze op de speen. En dan na een minuut of 10 kan ik haar alsnog in bed leggen en hebben we de rest van de nacht de speen niet meer nodig. Overdag heb ik deze methode niet toegepast omdat ze meteen wil eten als ze wakker wordt.

We hebben langzaam maar zeker een tevreden meisje in huis die lekker doet wat ze kan en geniet van mensen om haar heen. Als ze gaat mopperen wil ze soms ook gewoon mensen zien en stemmen horen. Slapen doet ze nu dan ook steeds minder. Vaak is ze zeker wel 1,5 tot 2 uur wakker voor ze weer gaat slapen. En soms slaapt ze dan maar een uurtje en soms wel 2!

En zo gaat ons weekje rustig weer verder in de volgende. En dat is soms ook wel een verademing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten