woensdag 3 mei 2017

Elisa is 1 week oud.


En zo begon ons avontuur met drie kinderen 2,5 week eerder dan gedacht.
Al moet ik zeggen dat ik voor mij blij ben dat ik daardoor eerder van die dikke buik af was... voor Elisa had het nog wel even wat langer mogen duren. Ze mist aardig wat spek en daardoor ook kracht om goed te drinken en goed warm te blijven.

Dus de eerste keer in haar eigen bedje duurde niet lang, ze heeft de hele verdere nacht bij mij op de borst gelegen om lekker warm te blijven en af en toe wat te drinken. 
De volgende morgen hebben we haar elke drie uur aangelegd, of eerder als ze begon te mopperen natuurlijk. Aan bekijks geen gebrek, iedereen wilde haar natuurlijk bewonderen!

 En trotse Oma heeft weer prima diensten verleend als kraamverzorgster!

En met zoveel grote kinderen in huis moet er natuurlijk even wat leuks gebeuren met die mooie bos haar... wat Elisa er van vond hebben we maar niet gevraagd...
Het voordeel van bij je familie wonen is dat er altijd iemand is om het kleine meisje vast te houden als ze warm gehouden moet worden of even gesust terwijl mama bezig is bijvoorbeeld.
 Al neemt grote zus Hannah die taak ook graag wel waar.
Oma kon alles onder toeziend oog van grote broer Nathan uitvoeren. Hij zorgde wel dat er niks fout ging.
Op zaterdag zouden we Freddy zijn verjaardag vieren en zou zijn familie komen. Dat kon nu ook mooi en heeft alleen iets korter geduurd. Maar op deze manier hadden ze meteen kraamvisite gebracht.

 

En omdat oom Nico en tante Aria toch in de buurt op vakantie waren kwamen zij ook maar meteen op kraamvisite. Want dát vind oom Nico namelijk helemaal geweldig! Leuk detail is dat Elisa het jurkje aan heeft wat oom Nico heeft gegeven ter ere van mijn geboorte.

Uiteraard wordt er goed veel gekroeld met de kleine meid want van veel vitamine L ga je groeien!
Nathan wordt ook goed verzorgd. Er zijn tenslotte genoeg mensen in huis die hem een boterham of schone luier kunnen geven of hem naar bed kunnen brengen. Maar hij loopt geregeld de slaapkamer in om even bij mij te buurten, of als hij Elisa hoort huilen.
Tja... als je te vroeg geboren wordt dan is nog niet alles klaar. De foto voor het geboortekaartje werd alvast gemaakt, maar de spullen voor de kaartjes komen later nog...
En toen Elisa een week oud was mocht Papa haar voor het eerst in bad doen. Maar eigenlijk vind ze dat maar niks. Dat uitkleden, nat worden daar krijg je het koud van! En daar kan ze nog niet zo goed tegen.

Maar gelukkig was ze ook helemaal niet vies, was het snel klaar en mocht ze daarna lekker bij Papa even kroelen om bij te komen.
Om na een week eindelijk voldaan in slaap te vallen na elke voeding. Want dat was nog wel even hard werken. Een week lang mopperen en blijven zoeken na elke voeding. Om dan toch in slaap te vallen aan de borst of ernaast... en eigenlijk dus niet genoeg te eten. Er bovenop dan spruw.. daar val je dan teveel van af! Gelukkig is er wel genoeg melk. Want ik heb met een vacuumcup al 1,5 liter aan borstvoeding verzameld en in de vriezer liggen.

Met een goede week in bed gelegen te hebben wilde ik toch wel weer op de eigen bank zitten. En in je eigen huiskamer weer zien is toch wel fijn. Dat vind de rest ook.


 Maar ons wondertje is al weer een week oud! De kraamweek is voorbij. Gelukkig is Freddy nog een week vrij zodat ik rustig aan in het oude ritme kan komen maar nu met een baby erbij!
Elisa hoort er helemaal bij, zo snel gaat dat. We genieten elke dag van haar, iedereen en dat is zo'n grote rijkdom! We danken God ook nu weer voor het grote cadeau wat we uit Zijn hand mochten ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten